8 Mart 2013 Cuma

Mor ve Ötesi Ful Dinle

Mor ve Ötesi, Mor ve Ötesi Dinle, Mor ve Ötesi Gurubu, Mor ve Ötesi Kimdir, Mor ve Ötesi Mp3, Mor ve Ötesi Şarkıları, Pop, Mor ve Ötesi 2013 sarkıları, Mor ve Ötesi yeni albümleri



Online Dinleyebileceginiz Mor ve Ötesi Mp3 leri;
Mor ve Ötesi - Araf,
Mor ve Ötesi - Ayıp Olmaz Mı?
Mor ve Ötesi - Aşk İçinde,
Mor ve Ötesi - Balıklar,
Mor ve Ötesi - Bir Derdim Var,
Mor ve Ötesi - Bisiklet,
Mor ve Ötesi - Boşver,
Mor ve Ötesi - Büyük Düşler,
Mor ve Ötesi - Cambaz,
Mor ve Ötesi - Daha Mutlu Olamam,
Mor ve Ötesi - Darbe,
Mor ve Ötesi - Deli,
Mor ve Ötesi - Deli,
Mor ve Ötesi - Hayat,
Mor ve Ötesi - İddia Başıbozuk,
Mor ve Ötesi - Kara Kutu,
Mor ve Ötesi - Küçük Sevgilim,
Mor ve Ötesi - Past,
Mor ve Ötesi - Serseri,
Mor ve Ötesi - Sevda Çiçeği,
Mor ve Ötesi - Sirket,
Mor ve Ötesi - Son Giden.,
Mor ve Ötesi - Sonbahar,
Mor ve Ötesi - Sor,
Mor ve Ötesi - Uyan,
Mor ve Ötesi - Uyku,
Mor ve Ötesi - Yalnız Şarkı,
Mor ve Ötesi - Yaz Yaz Yaz,
Mor ve Ötesi - Yorma Kendini.
Mor ve Ötesi Grup Geçmişi;
Kendi bestelerinden oluşan ilk albümünü 1995 yılının ağustos ayında Stüdyo Spectrum'da kaydeden grup, 1996 yılının Ocak ayında çalışmaya son halini verdi ve Şehir, 1996 yılının Haziran ayında piyasaya çıktı. Grup, aynı albüm içerisinde yer alan ve ilk video klibi olan Yalnız Şarkı şarkısına klip çekti.
Bırak Zaman Aksın adlı 2. Albüm 1999'un Mart ayında yayımlandı. Mor ve Ötesi üçüncü albümünün kayıtlarına girmeden önceki en önemli performansını 9 Aralık'ta İstanbul'da Placebo'nun ön grubu olarak gerçekleştirdi.
2002 yılının nisan ayında Mor ve Ötesi 6 şehri kapsayan ilk Türkiye turnesine çıktı. 2 Temmuz 2002'de İstanbul'da yapılan H2000 festivalinde Mor ve ötesi o döneme kadarki en başarılı konserlerinden birini verdi. Çeşitli basın ve yayın organlarınca görsel-işitsel yapısı büyük övgü alan bu performansa yaklaşık beş bin kişi tanıklık etti. 2003 yılında Mor ve Ötesi'nin bestelediği ve Türkiye'nin önde gelen müzisyenleriyle seslendirdiği Savaşa Hiç Gerek Yok adlı şarkı, savaş karşıtı hareketin marşlarından biri oldu ve Ankara'da yüz bin kişiyle birlikte söylendi.
2004 yılının Nisan ayı sonunda Dünya Yalan Söylüyor albümü yayımlandı. Albümden çıkan ilk single "Cambaz" radyo ve televizyonlarda büyük ses getirirken, Mustafa Hakkında Herşey filminde de yer alan "Bir Derdim Var" adlı parça, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Film Şarkısı' seçilerek Altın Portakal ödülünü aldı ve hem dinleyiciler hem de müzik otoriteleri tarafından yılın şarkısı olarak değerlendirildi. Çeyrek milyonluk bir satış yakalayan Dünya Yalan Söylüyor, yayımlanışından iki buçuk yıl sonra Blue Jean dergisi tarafından 'Tüm Zamanların En İyi Türkçe Rock Albümü', Billboard dergisi tarafından da 'Son On Yılın En İyi İkinci Türkçe Rock Albümü' seçilecekti. Bu başarıyı, oldukça yoğun ve kapsamlı bir konser ve turne trafiğiyle destekleyen grup, müziğini yurt çapında büyük kitlelerle paylaşma şansı buldu.
Mor ve Ötesi grubu, Türkiye'yi 53. Eurovision Şarkı Yarışması olan 2008 Eurovision Şarkı Yarışması'nda söz ve müziği kendilerine ait olan Deli (şarkı) adlı Türkçe şarkı ile temsil etmiştir. İkinci yarı finalde yarışan grup, ilk 10'a girmeyi başardı ve 24 Mayıs'taki Eurovision finaline katılmaya hak kazandı. Rusya'nın birinci olduğu final yarışmasında, Mor ve Ötesi 12. sırada sahneye çıkıp yarışmayı 138 puanla 7. olarak tamamlamıştır.
Grup, Eurovision sonrası 24 Kasım 2008'de Başıbozuk isimli albümünü çıkardı. Eurovision için kaydedilen üç şarkı Deli, İddia ve Sonbahar şarkılarının yanı sıra, eski şarkılarının remixleri ve canlı performansları bu albümde yeraldı. 2 kere Kral TV Video Müzik "En İyi Grup" ödülüne layık görülmüştür.
Mor ve Ötesi Grup Elemanları;
Harun Tekin (Vokal, Ritim Gitar),
Kerem Özyeğen (Solo Gitar, Geri Vokal),
Burak Güven (Bas Gitar, Geri Vokal),
Kerem Kabadayı (Bateri).

Mp3 Müzik Şarkı Damar Pop Rock Türkü Dinle. Sevilen Sanatçıların Hayat Hikayeleri Bilinmeyen Yönleri Görülmemiş Resimleri Albümleri Şarkıları. Online Full Radyo Tv Kanalları...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dikkat Yorum Yazamıyorsanız Bilgi Aşağıda
Eger Google Üyesi Degilseniz
Adı Url Secenegini Seciniz
Lütfen Size Yakışan Yorumları GöreLim