7 Şubat 2013 Perşembe

2013 Mercedes Cla Serisi Özellikleri,Fiyatı,Videosu,Tanıtımı


Mercedes, 1.6 litrelikmotorla donattığı C Serisi ile Türkiye’de pek çok otomobilseveri cezb ederek yıllık 10 bin adetlik satış rakamlarına ulaştıktan sonra, önce yeni A Serisi’yle gençleri, ardından da A Serisi platformu üzerine geliştirdiği yeni önden çekişli modeli CLA ile bugüne dek hiç Mercedes satın almayı düşünmeyenlerin aklını çelmeye hazırlanıyor. Markanın hedefi C, A ve CLAmodelleriyle birlikte Türkiye’de yıllık 17 bin adet binek otomobil satmak.

A Serisi ilk kez konsept olarak tanıtıldığında kimse Mercedes’in bu otomobili en azından tanıtıldığı şekliyle hayata geçireceğini tahmin etmemişti. Çünkü otomobil sadece agresif, sporcu hatlarıyla değil aynı zamanda önden çekişli olmasıyla da alışılmışMercedes çizgisinin dışına taşıyordu. Ama böyle düşünen herkes yanıldı. Markanın İstanbullu başkanı Dieter Zetsche otomobilmarkası yönetenlerin iyi birer hayalperest olması gerektiğini ispat etti ve A Serisi pazara çıktığından beri ne kadar üretilirse o kadar satıyor.

PREMIUM PAZARINI KARIŞTIRACAK
Türkiye’de 2012’nin son aylarında satışa sunulan A Serisi 800 adedin biraz üzerindemüşteri buldu. 12 bin 730 adetlik toplamMercedes satışının 10 bin adede yakınını vergi avantajından ötürü C Serisi oluşturdu. 2013 yılında A Serisi’nin en az 3 bin adet satılacağı varsayılırsa bu rakam 15 bin adedi rahat bulacak gibi görünüyor.Mercedes’i Türkiye’de yıllık 20 bin adetlik satış rakamlarına taşıyacak olan yenimodeli ise dün akşam Detroit’te basının karşısına çıktı.

Yeni A Serisi pazara çıkarken, 4 kardeşinin daha olacağı ilan edilmişti. Detroit’te tanıtılan yeni CLA işte bu 5 kardeşin ikincisi olarak dünyaya geldi. Yeni CLA her ne kadar BMW 1 Serisi ya da Audi A3’e rakip olan A Serisi’nin platformu üzerine yapılmışsa da, boyutlarıyla aslında büyük ağabeyi C Serisi’nin rakibi olan BMW 3 Serisi’ni tehdit eder hale

TÜRKİYE FİYATI NE OLACAK?
Yeni CLA 180’in Almanya’daki başlangıç fiyatı 28 bin 977 Euro olarak açıklandı. Türkiye fiyatı ise henüz belli değil. Ancak Almanya fiyatı üzerinden giderek bir hesap yapıldığında Türkiye’deki fiyatının yaklaşık 35- 40 bin Euro seviyesine geleceğini söylemek mümkün. Mercedes’in Türkiye gibi önem verdiği bir pazara etkili olmak ve diğer marka müşterilerinin aklını çelmek için özel bir fiyatla girebileceği unutulmamalı


Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dikkat Yorum Yazamıyorsanız Bilgi Aşağıda
Eger Google Üyesi Degilseniz
Adı Url Secenegini Seciniz
Lütfen Size Yakışan Yorumları GöreLim